вторник, 17 февруари 2009 г.

Ех, да ти пипна аз тебе Солунската митница (Заради една бълха, кметът ще гори един скъп юрган. Ще му позволим ли?)

Гледах и слушах по телевизията първото редовно заседание на Общинския съвет – Пазарджик за 2009г. Една от точките беше събаряне на минералната баня – т. е. продажбата й заедно с терена под нея. Заменят я за една циганска баня.
Всички съветници, верни на кмета на Пазарджик, заедно с него повтаряха една лъжа. Вместо минералната баня, всички казваха „ банята”. Кметът Попов много артистично изигра „етюд на погнуса” от посещението си в минералната баня. Има талант човека, трябва да му го признаем. Само , че възниква въпроса: „ Кой е виновен?”
„ От както е построена , никой не е инвестирал нито един лев за поддръжка”- думи на г-н Попов.
Г-н Попов, със стиснати кълки не се ражда - ви отговарям аз. От 1960г. до 2010г. са 40г.
Колко кметове минаха през кметския стол, включително и Вие? Никой не отиде, обаче толкова далеч, да продаде минералната баня। Ако обявите, че на нейно място ще построите модерен търговски комплекс - всички до пенсионна възраст ще Ви подкрепят. Но запомнете, нито един пенсионер, който го „въртят ставите” няма да Ви прости.
Давам Ви един съвет। Идете в Банкя, Старозагорските бани , Хисаря и попитайте кметовете им , могат ли да си представят събаряне на минерална баня. Успокойте се, няма да Ви се изсмеят, а ще Ви помислят за луд.
Г-н Попов, обещавам Ви , че няма да се уморя да го поставям този въпрос, докато не го приемете. Вярвам Ви, но и ние пенсионерите с „големите пенсии” ще отделяме от тях. Вместо да си купим лекарства, ще спестяваме и ще чакаме някой кмет след Вас да ни разреши, на 30м. от входа на минералната баня да построим паметник. Не на писателя Алеко Константинов, а на неговия герой, който го уби. Без това той е наш съгражданин. Под статуята му в цял ръст ще напишем: „Ех, да ти пипна аз тебе Солунската митница.....”
Когато остареете, Вие и Вашите поддръжници в това дело, когато Ви „завъртят ставите”, ще ходите да поднасяте цветя на Вашия герой.
Вярвайте ми, ще бъдете малцинство. На гърба на паметника ще напишем: „ Посвещава се на Владетеля на Пазарджик, който ликвидира минералната баня.” Какво ли ще Ви кажат сегашните млади хора тогава?
Г-н Попов, Вашите предшественици - сигурно комунисти по убеждение, ми отнеха титлата „ Почетен гражданин на Пазарджик”। Преживях го , но Вие искате да ми отнемете рожбата, а на болните и пенсионерите - възможността да се лекуват.
Я, то какво се получи? Вие да не сте по-голям комунист от комунистите? С поведението си объркахте всички избиратели. Ха да видим сега , за кого ще гласуваме.

Иван Стоенчев

Няма коментари: